๑۩۞۩๑GadisPink ๑۩۞۩๑
ABOUT TUTO LOVE


Musim Cuti
20 December 2012 • 1:15 AM • 0 comments


Assalamualaikum 

Kehadapan kekasih2 ku ~  *eh mcm byk plak kekasih ...kekasih2 tu you'll laa ...
Macam mana adek2 akak2 abang2 datuk2 nenek2 cucu2, musim cuti sekolah ?? haa ,dah last bulan dec  dah ni ,tahun 2012 dan  nak masuk 2013 dah... 
Yang datuk n nenek n cucu dah puas berjumpa ?? luang masa ?? hihi.. mesti banyak lagi durian agaknya kat kampung2 korang yerk..ade yang makan smpai demam ,ade yang buat tempoyak dan resepi paling terbaru Durian Crepe kan kan kan . . .  

Musim cuti sekolah ape jer yang korang buat ?? selain melancung ,melencong ,jalan2,berkelah ? mesti tak sah kalau tak pergi kenduri kawen kan .Ramai benorr yang buat kenduri kawen ,nak2 time cuti sekolah cmni.. Kenduri sedara ,kenduri kawan ,dan kenduri jiran or 1 kg kita pergi . macam eyqa lah ,dah tak g mana2 setakat g kenduri kawen je la ,makan makan dan makannnn . badan still slim menyelimm 

haa tgok tu ! byk kan kad jemputan eyqa dpt .hoho .bila plak eyqa punya kad nak smpai rumah korang haha

Kad kawen sekarang mcam2 bentuk dan corak .means like FB ,buku latihan sekolah pun eyqa penah dapat ! kreatif kan zaman sekarang . tapi nak buat santek santek cmtuh duit pong kene santek santek jugak yerk . *kesat peluh meleleh dikepala tak pasal2. sight -,-' *
Kawen .. kawen .. dan kawen... *sambil berangan awan berkepul kepul di atas kepala,cuit ~meletup dan hilang , cntnue celoteh eyqa* nampak mudah .tp hakikatnya nak kene setel byk perkara dan selepas je akad nikah dah ade tanggungjwb .wah ckp dah macam pakar motivasi plak kite ni ,tape lah sekali sekala 2 kali 2 kala ye dork?

Secebis info :

LAFAZ AKAD NIKAH
"Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM
Bunyi macam senang? tapi kita tau tak erti sebenar atau erti tersirat disebalik lafaz akad nikah tu. 
ERTI TERSIRAT
"Aku tanggung dosa-dosa si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat,dari dedah aurat hingga ke tinggalnya solat, aku tanggung dan bukan lagi ibu bapanya tanggung dan aku tanggung semua dosa bakal anak-anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka dan malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badan aku

tu diaaa ~ makna sebalik lafaz akad nikah taw taw... kepada husb2 or future2 husb sile sile lar amek perhatian atau baca buku2 agama atau sewaktu dgnnya sebelum mendirikan rumah tangga. semoga pengetahuan yang baru diperolehi dpt menjadikan ajaran dalam setiap langkah atau tindakan kita bila kita dah pikul tanggungjawab .

Sesetengah orang suka buat wedding besarbesaran . last-2 ,dengar CERAI . not means mendoakan cmtuh . tapi bersederhana dah cukup . ta payah membazir ,amalan syaitonnnn tuh hehehe. tapi zaman sekarang nak kawen mesti bajet dalam 10k laa ,tu standart laa wat kenduri biasa ,tp if mewah besar2ran macam retis gitu ,mau belas2  pulun2 ribuuuu tuuu mak jemah oiii . *pengsan sekejap*


* makjemah baru sedar dari pengsan ,cntnue celotehnya* Hantaran lagi ,baju lagi pelamin ,kek ...$__$ 
Bak kata en.boypren " koyak lutut nak cari duit"  lelaki tak perlu nak enjoy2 sgt ,kene kerja kuat ,rajin ,kumpul duit ~ pk masa depan jgn toleh masa yg berlalu kannnn ..

Musim kenduri ,time tu jugak musim hujan kann . musim tengkujuh mula dari bulan nov sampai pertengahan januari .haii .. tp nasiblah yang kenduri kendara time hujan turun . pape pun tu rahmat Allah kepada kita :) think positve . 
Musim hujan hujung tahun ni bahaya jugak boleh berlaku banjir . kawasan segamat kenn popular dengan kawasan banjir ,sabau je lahh .

K lah yang sure sesangat ,cik tuan belog comel pink winky nih nak kawen ~ tapi koje pon tak lagi . adeh.. 

Thanks sudi membaca dengan mata anda yang comel tuh ! 






PASTFUTURE


My Sweet Numbers;
free counter



Contact Me

: EyQa LOFafy
:EyqaSepet
:****


GIVE ME YOUR WORDS;











" say HYE TO ME "

STATUS;



I WANT HAPPINESS!

date : 20/8/14
at:7.59 pm





BLOG ARCHIVE;

  • For future Husband
  • You still in myHEART
  • What Can I Do ?
  • Memancing di hujung minggu
  • Rindu
  • PART LAST : JALAN-2
  • PART 2 : PERASAAN
  • Part 1 : JOHOR BAHRU
  • Kartun Kegemaran, anda pula bagaimana?
  • Tips Cinta !